Két gumim elkopott hová szereltessem az új gumikat?

Némely szakértő szerint a jobb állapotú gumiabroncsot hátra kell tenni. Ezt azzal magyarázzák, hogy így nem tör ki az autó hátulja. Szerintem ez butaság. A fékerő akár  70-80 %-a az első tengelyekre hat! Ha ott nincs megfelelő profil, akkor nem tud megállni az autó. Ez pedig ugye kicsit fontosabb, mint, hogy esetleg kitör az autó hátulja, avagy sem. Ráadásul az autós kanyarban óvatosabb, ott odafigyel, de egyenesben hajlamosabbak vagyunk a gázra lépni, még csúszós úton is. Ebből aztán jobb lenne megállni...
Ráadásul az elmélet ott meg is dől, amikor az abroncsokat a gumis minden szezonális cserénél, tengelyenként megcseréli. Akkor ugyanis mindenféleképp a jobb kerül előre! Ezt minden gumis megteszi, még ha nem is kéri az ügyfél, mert ez szükséges! Ezt tanultam meg először, mikor a rutinos szakiktól ellestem a gumiszerlő szakma  fortélyait.

Ha két téligumit szereltet fel autójára a szakértők biztonsági szempontból is a hátsó tengelyre javasolják,
szerintem a két téligumi a semmitől jobb megoldás , legalább el tud indulni ,elsőkerék hajtású autónál rutinos vezetőknek, itt is okozhat baleseti helyzetet ,egyszerűen megelőzi az autó hátulja az elejét.

www.autogumiker.com  Autógumi téli gumi nyárigumi és négyévszakos gumiabroncs webáruház

Kosár
Felhasználói fiók
Email :
 
Jelszó :
 
 
Keresés